ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ TIPS

Ένας φίλος σας παρατήρησε ότι τα μαλλιά σας έχουν γίνει πιο λεπτά; Με την πάροδο του χρόνου, παρατηρείτε περισσότερες τρίχες στη βούρτσα ή τη χτένα σας; Σας απασχολεί η κληρονομική τριχόπτωση; Εάν συμβαίνει αυτό, δε μπορείτε να την αποτρέψετε. Ωστόσο, μπορείτε να την επιβραδύνετε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ TIPS ΜΑΣ!


ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΜΑΛΛΙΩΝ 


Προτιμήστε το απαλό λούσιμο: χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαμπουάν, κατάλληλο για συχνή χρήση.

Αποφύγετε προϊόντα με πολλαπλές δράσεις.

Προτιμήστε χτένισμα χωρίς ζελ.

Κάντε μασάζ στο κεφάλι σας για να διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος και να τονώσετε την ανάπτυξη των μαλλιών. 

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕς ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΛΛΙΑ

Παρόλο που η υγεία των μαλλιών σας είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα γενετικής προδιάθεσης, υπάρχουν ακόμα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προάγετε την ανάπτυξη των μαλλιών σας.

Η χρήση απαλών σαμπουάν είναι απαραίτητη για υγιή και όμορφα μαλλιά. Μην ασκείτε πίεση στα μαλλιά σας όταν είναι στεγνά: στεγνώστε τα απαλά με μια πετσέτα. Μην τοποθετείτε το σεσουάρ μαλλιών σε πολύ ζεστή ρύθμιση και μην χρησιμοποιείτε χτένα.

Ένας άλλος βασικός παράγοντας είναι η διατροφή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μία υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή που αποτελείται από τρόφιμα που είναι θρεπτικά για εσάς και είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για τα μαλλιά σας. Μια τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών, για παράδειγμα, σας παρέχει ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τα οποία έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στα μαλλιά και επαρκή ποσότητα βιοτίνης, που είναι ένα από τα δομικά στοιχεία των μαλλιών μας. Τα βερίκοκα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β5, η οποία βοηθά να κάνετε τα μαλλιά πιο γεμάτα και πιο δυνατά. Το πλιγούρι βρώμης περιέχει πολύ ψευδάργυρο.*Πηγές:
L’alopécie. Dr Marie-Hélène JEGOU-PENOUIL. SFD 13 dec 2019.
Chute des Cheveux : quelles solutions ? “ du Dr Richard Aziza, éditions Masson.Το Alopexy είναι ένα φάρμακο σε μορφή δερματικού διαλύματος, που περιέχει μινοξιδίλη σε περιεκτικότητα 50 mg/ml και ενδείκνυται σε ορισμένες περιπτώσεις ανδρογενετικής αλωπεκίας (υπερβολικής απώλειας μαλλιών) στους άνδρες, μέτριας έντασης.

Διατίθεται στα φαρμακεία.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ